3 cultuurtips in Oostende

Val je ook wat in een zwart gat na negen dagen filmplezier op Filmfestival Oostende? Niet getreurd, want Oostende heeft ook de komende weken heel wat cultureel leuks gepland. Van 17 tot en met 20 maart 2022 ontvangt Oostende schrijvers, denkers en lezers op het splinternieuwe non-fictieboeken festival FAAR en op 1 en 2 april is Kursaal Oostende de haven voor de eerste editie van DS Podcastfestival. Kuierend door Vlaanderens favoriete badstad kan je ook kunstwerken van tientallen gevierde street artists ontdekken tijdens het nieuwe seizoen van The Crystal Ship. Klaar voor nog 3 weken Oostende? 

FAAR: het non-fictieboekenfestival

Van 17 tot en met 20 maart 2022 gaan meer dan vijftig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende tijdens FAAR, een gloednieuw boekenfestival met de klemtoon op non-fictie. Bezoekers kunnen deelnemen aan meer dan vijfenzestig activiteiten, verspreid over een tiental locaties op wandelafstand van elkaar, met brasserie Du Parc als het kloppende hart van het festival.

Enkele tips

Ontdek het programma

DS Podcastfestival

Podcasts zijn hot. Ze zijn overal, en je kan ze ook – handig – altijd en overal beluisteren. Op je eentje. Of samen in de auto. Maar op 1 en 2 april kan het ook ‘en masse’ op het DS Podcastfestival in Kursaal Oostende – een tweedaags feest voor het oor met het beste van wat podcast te bieden heeft. Reken op een breed, internationaal en verrassend programma van talks en luistersessies, gecureerd door de redactie van De Standaard, samen met Stad Oostende

Woon een live-opname bij van je favoriete Vlaamse, Nederlandse, Britse en Amerikaanse podcasts, en maak kennis met de inspirerende stemmen die je tot nu toe enkel door je headphone hebt kunnen horen. Word geïnspireerd, leer bij, ontdek nieuwe podcasts en ga erover in gesprek met andere podcastliefhebbers. 

Koop tickets

The Crystal Ship

Kunstenfestival The Crystal Ship heeft Oostende de laatste jaren omgetoverd tot de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists.

Ook dit jaar zullen een aantal nieuwe werken de straten van Oostende sieren. Tussen 28 maart en 9 april komen artiesten zoals Aheneah, Ampparito & Franco Fasoli nieuwe muurschilderingen in Oostende creëren. Vanaf 9 april zijn alle werken klaar en worden ze officieel voorgesteld aan het grote publiek.

Ontdek de route