Dit was de openingsavond van FFO24

De aftrap is gegeven! Het hoopvolle en hartverwarmende ‘Holy Rosita’ van Wannes Destoop zorgde in aanwezigheid van de cast en regisseur Wannes Destoop voor een fantastische opening van de zestiende editie van Filmfestival Oostende. 

Interview met Gene Bervoets & Wannes Destoop

Video

Onder een prachtige zonsondergang mocht Master Gene Bervoets als eerste de Walk of Fame een stukje langer maken en zijn ster in ontvangst nemen. Zijn partner en actrice Tine Laureyns hield een prachtige laudatio waarbij ze een zichtbaar geëmotioneerde Gene liefdevol in de bloemetjes zette.

Ook regisseur van openingsfilm Wannes Destoop werd vereeuwigd op de zeedijk. De aankondiging van Wannes en zijn ‘Holy Rosita’ kon op ‘meer applaus rekenen dan de aftrap van Zulte-Waregem’ zo vatte Artistiek Directeur Peter Craeymeersch het samen. ‘1985’-regisseur en goede vriend Wouter Bouvijn sprak vol lof over Wannes. Hij noemde hun vriendschap er een zonder concurrentie en sloot af met mooie felicitaties en een ‘love you, matje’.

Castleden Daphne Agten, Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet, Cilou David en regisseur Wannes Destoop schitterden op de met teddyberen en lunaparkattracties gevulde rode loper en lieten vol trots hun film los op het grote publiek. Niets dan uitverkochte zalen voor de wereldpremière van ‘Holy Rosita’. Gene Bervoets straalde samen met zijn partner Tine Laureyns als trotse en rebelse Master van deze zestiende editie.