'Een mild gebaar' wint de Kortfilmcompetitie

Er streden dit jaar maar liefst twaalf kortfilms van Belgische bodem om de hoofdprijs van de Kortfilmcompetitie. Uit de heel sterke selectie kortfilms was het 'Een mild gebaar' van Ann-Julie Vervaeke die als winnaar uit de bus kwam. 

Ann-Julie Vervaeke

Kortfilm is hét format bij uitstek om de eerste stappen in de filmwereld te zetten. FFO geeft nieuwe cineasten een platform om hun frisse en verrassende producties voor te stellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms. Dit jaar bestond de competitie uit maar liefst twaalf straffe kortfilms van Belgische bodem.

Kortfilmcompetitie

De kortfilms ‘A Troubled Man’, ‘The Reject’, ‘Pepijn’, ‘Myth’, ‘Window’, ‘Old Birdie’, ‘Hearts of Stone’, ‘Vilse’, ‘Orange Flavored Love’, ‘Een mild gebaar’, ‘Zodiac’ en ‘Ungodly’ streden allemaal mee voor die felbegeerde bekroning. De drie professionele juryleden regisseur Domien Huyghe, actrice Anne-Laure Vandeputte en cinematograaf Maxime Lahousse beoordeelden de geselecteerde kortfilms. Het is Ann-Julie Vervaeke die zich met haar kortfilm ‘Een mild gebaar' trotse winnaar van de kortfilmcompetitie mag noemen. 

Winnaar kortfilmcompetitie Ann-Julie Vervaeke

Met dank aan onze partners