Eet mee aan de Tafel van James met Brassi Grand Café

Bijna dertig Oostendse restaurants brengen een vleugje kunst aan tafel en lieten zich inspireren door James Ensor. Onze trouwe partner Brassi Grand Cafe draagt van februari tot juni maandelijks een ‘Best of Brassi Grand Café’-formule op aan de personen in het leven van James Ensor. 

Wie waren de mensen rondom hem? De eerste maand komt alvast Mitche Ensor aan bod, de zus van James en de enige echte Oestereetster. Het team van Brassi Grand Café maakt elke maand een andere menukaart met kunsthistorische details en dat doen ze in samenwerking met kunstkenner Xavier Tricot. 

Onze Master Gene Bervoets en de LOOK!-jury bestaande uit voorzitter en regisseur Stijn Coninx, regisseur Vasilis Katsoupis, actrice Renée Soutendijk, cinematograaf Virginie Surdej en producent Joram Willink, gingen het menu van februari al eens voorproeven.

Het proeven van het Ensor menu bij Brassi Grand Café, geïnspireerd op Mitche Ensor, voelde als een verrijkende wandeling door het artistieke erfgoed van James Ensor. Elk gerecht was met zorg samengesteld en bracht ons een beetje dichter bij het levendige Oostende van toen. Het was een leuke ervaring om te genieten van de smaakvolle gerechten en tegelijkertijd meer te leren over de mensen die Ensor omringden. Een geslaagde culinaire reis door de geschiedenis en kunst van Oostende.

Master FFO24, Gene Bervoets

Het menu staan in het teken van Mitche Ensor, de zus van James: terrine van groene kool met kip en gedroogde ham, en aardappeltje met zalmkaviaar en zure room. 

Let op de wondermooie keramiek die bij het menu hoort. De keramiek is ontworpen door Nomadics Ceramics, het keramieklabel van kleikunstenaar Kelly Vanhoutte die aan de slag ging met het oeuvre van James Ensor. De limited edition ontwerpen zijn ook te koop en wie een James Ensor-menu bestelt, krijgt korting via een spaarkaart. 

Over Brassi Grand Café

Brassi Grand Café heeft ín het Kursaalgebouw een unieke locatie. In de brasserie krijg je een van de állermooiste uitzichten op de Noordzee. Ontdek hier pure ingrediënten en mooie presentaties op het bord.

Het fluweelgroene interieur is een ontwerp van Anthony Boelaert – bekend van hotel Blanke Top in Cadzand - die met gouden lusters en een golvende toog een pareltje in art decostijl tekende. De organische vormen in meubels en vloerbekleding doen denken aan de zee net voor de deur.