Europese arthouse cinema in de schijnwerper: vier mee!

Zondag 13 november 2022  is het European Arthouse Cinema Day.

European Arthouse Cinema Day dient om de werking van cinema’s die buiten het commerciële circuit werken zichtbaarder te maken en te versterken doorheen heel Europa. Om het bestaan van arthouse films en cinema te vieren, participeren meerdere onafhankelijke Europese theaters met speciale vertoningen, tentoonstellingen of relevante sprekers. Zo worden Europese alternatieve films nog eens extra in de schijnwerpers gezet.

Organisator van dienst is de International Confederation of Arthouse Cinema. Het enthousiasmeren van nieuwe doelgroepen en het vergroten van het bereik van arthouse films zijn hun speerpunten. Daarbovenop pleiten ze voor kwaliteit en (culturele) diversiteit in de cinemazalen. Dit jaar laten ze voor de zevende keer op rij Europa kennis maken met de schoonheid van arthouse cinema.

Nog een reden erbij om de programmatie van je favoriete arthouse cinema in de gaten te houden.

ONTDEK DE BESTE ARTHOUSEFILMS IN OOSTENDE HET HELE JAAR DOOR

Cinema Storck is een initiatief van Filmfestival Oostende. Dagelijks (behalve op donderdag) twee vertoningen om 17.00 uur en 20.00 uur. Tickets kunnen online of aan de kassa van Kinepolis Oostende aangekocht worden. Prijs van een ticket bedraagt slechts €8,00.

Redactie
Eline Zerelik