Geraldine Chaplin straalt met ster

Wie kijkt naar Geraldine Chaplin wordt instant gelukkig. Dat werd nogmaals duidelijk tijdens haar steruitreiking - uitzonderlijk in De Grote Post - met een grote schare aan nieuwsgierige kijkers. Geraldine Chaplin zette in de jaren '60 haar eerste stappen in de filmwereld en schitterde in o.m. 'Doctor Zhivago' (1965), 'Nashville' (1975), 'Chaplin' (1992), 'Hable con ella' (2002) en 'The Orphanage' (2007). De laatste jaren werkte Chaplin vaak samen met de Amerikaans-Belgische regisseur Jessica Woodworth. Samen kwamen ze hun nieuwste film 'LUKA' in avant-première voorstellen op Filmfestival Oostende.

Tot op vandaag maakt Geraldine Chaplin indruk op het witte doek. De genen heeft ze duidelijk geërfd van haar ouders, Charlie Chaplin en Oona O'Neill. Want ook tijdens de sterlegging betoverde ze alle omstaanders. De koningin van de verbeelding laat ons vaak wegdromen, neemt ons mee naar andere oorden, bekoort ons met haar innemende acteerprestaties. Denk maar aan haar rol als Tonya in ‘Doctor Zhivago’ van David Lean - waarvoor ze genomineerd werd voor een Golden Globe -, haar rol als Ana in ‘Anna and the Wolves’ van Carlos Saura of als dansleerkracht Katerina in ‘Hable con ella’ van Pedro Almodóvar. Ze was voor het eerst te zien als klein meisje in de film ‘Limelight’ van haar vader Charlie Chaplin en heeft ondertussen een palmares dat bijna niet samen te vatten is.

Toen ik jong was, beloofde een vriendin om me mee te nemen naar Oostende, maar dat deed ze nooit. En nu, jaren later, gebeurt het, ik heb een ster in Oostende, ongelooflijk!

Geraldine Chaplin

Haar ster is vanaf nu te zien op de Oostendse Walk of Fame. Geraldine Chaplin was blij als een kind toen ze de ster mocht onthullen. Ze danste, schreeuwde haar vreugde uit en lachte hartelijk. Iets wat regisseur Jessica Woodworth niet naliet te vertellen in haar laudatio. 

Als ik je naam hoor, dan hoor ik meteen je lach. Mooi, tijdloos en zonder oordeel.

Jessica Woodworth
Video