Gust Van den Berghe's 'De magneet man' op Tallinn Black Nights

Gust Van den Berghe's nieuwe film is geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Tallinn Black Nights Festival, dat plaatsvindt van 3 tot 19 november.

The Magnet Man

'De magneet man' is Gust Van den Berghe's vierde speelfilm. Het is ook niet de eerste keer dat hij met een film deelneemt aan het festival; met 'Lucifer' won hij er in 2014 de Grote Prijs.  Het Tallinn Nights Festival is het belangrijkste filmfestival van de Baltische staten en is een van de belangrijkste evenementen van de internationale filmindustrie in Noord-Europa. Eerder werd ook Koen Mortiers nieuwe film 'Skunk' aangekondigd voor het festival. Die zal deelnemen aan de jeugdcompetitie 'Just Film'. Ook de Vlaamse jeugdfilm 'Zeevonk' van Domien Huyghe en de animatiefilm 'BIM' van Tom Van Gestel werden geselecteerd. 

In 'De magneet man' volgen we Lucien, een menselijke magneet die alles van ijzer aantrekt. Omdat hij al snel doorheeft dat zijn landelijke omgeving in het België van 1918 zijn talent niet aanmoedigt, beslist hij om zijn succes elders te zoeken. Onderweg komt hij terecht bij een klein circus dat door Frankrijk reist. Daar ontmoet hij Gervaise, de knappe dochter van de circusdirecteur. De twee dromen ze van een artiestenleven samen vol liefde. Na verloop van tijd lijkt een roep uit Luciens leven toch luider dan zijn liefde en dromen. 

Circustartiest en acteur Danny Ronaldo speelt de hoofdrol in 'De magneet man', met belangrijke bijrollen voor Mieke Dobbels en Bruno Vanden Broecke. De regie en het scenario zijn van de hand van Gust Van den Berghe.

Producent is Tomas Leyers voor Minds Meet, in coproductie met het Nederlandse Lemming Film, het Luxemburgse Les Films Fauves en het in Parijs gevestigde Coproduction Office dat ook de internationale rechten van de film vertegenwoordigt. 'De magneet man' kwam, net zoals 'Skunk', tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. 

The Magnet Man
The Magnet Man
The Magnet Man
The Magnet Man
The Magnet Man
The Magnet Man
Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)