'Skunk' van Koen Mortier naar Tallinn

'Skunk', de nieuwe speelfilm van Koen Mortier, is geselecteerd voor het Tallinn Black Nights Film Festival, dat plaatsvindt van 3 tot 19 november.

Skunk Still

‘Skunk’ is Koen Mortiers vierde film en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon. Taghon baseerde zich voor zijn film op zijn eigen ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film gaat in wereldpremière in de Internationale Jeugdcompetitie van Black Nights en maakt er kans op de Just Film Grand Prix. Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste evenementen voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa. Ook de Vlaamse jeugdfilm ‘Zeevonk’ van Domien Huyghe en de animatiefilm ‘BIM’ van Tom Van Gestel werden geselecteerd.  

Skunk’ volgt Liam, een verwaarloosde tienerjongen, die opgroeit in een context van middelenmisbruik en geweld. Na enkele jaren door te brengen in een donkere en vochtige kelder, plaatst de Sociale Dienst hem in een gesloten instelling. Het leven in de instelling is hard, maar Liam vindt troost bij zijn nieuwe vrienden en de paarden van de instelling. Ondanks de goede begeleiding van de medewerkers slaagt Liam er niet in om zijn verleden te ontlopen.

De hoofdrol in ‘Skunk’ wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. De film is een productie van Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen met regisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent. ‘Skunk’ kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders in de film.

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)