Monic Hendrickx is juryvoorzitter van de LOOK!-competitie

De juryvoorzitter van de LOOK!-competitie is bekend! De Nederlandse actrice en televisiepresentatrice Monic Hendrickx won reeds vier Gouden Kalveren voor, onder meer, haar rollen in De Poolse Bruid (1998), Nynke (2001), Het Zuiden (2004) en de televisieserie Penoza (2010-2017).

In de LOOK!-competitie beoordeelt een vijfkoppige internationale jury acht films op hun visuele storytelling. De prijs van Beste Film gaat naar het werk waarin het beeld de hoofdrol steelt. De jury reikt ook de titels van Beste Director of Photography en Beste Scenario uit. 

De overige juryleden zijn regisseur Sahim Omar Kalifa, kunstenaar, schrijver en queer activiste Fleur Pierets, Filmmaker en Director of Photography Robrecht Heyvaert en managing producer Eurydice Gysel.

Meer over de jury

In 2019 wist Karim  Aïnouz de jury te verbluffen met The Invisible Life of Eurídice Gusmão. De DOP Hélène Louvart en de production designer Rodrigo Martirena werden gevierd met de prijs voor Beste Film. Parasite (Bong Joon-ho) won de prijs voor Beste Production Design en Nuestras Madres (Cézar Diaz) veroverde de trofee voor Beste DOP. De kanshebbers van dit jaar zijn Leave No Traces, Miracle, Mothering Sunday, Nobody Has To Know, Nowhere en One Second.

Selectie 2022