Ontdek de eerste beelden van de Streamz Original 'Kameleon'

'Kameleon' is vanaf mei 2024 te zien op Streamz.

Kameleon

Hoe maak ik mijn dromen waar zonder in de criminaliteit te belanden? Hoe ontsnap ik uit een wijk waar de kansen schaars zijn? Met die vraag worstelen Chris en zijn vrienden elke dag, in de nieuwe komische dramareeks ‘Kameleon’. Chris (Noa Iazï Tambwe Kabati) , Blackson (Tama Theophore Kabeya), Kofi (Namzoya Abdulwahid) en Tina (Britt Hellinx) zijn een onafscheidelijke en hilarische vriendengroep. Ze noemen zichzelf de Kameleons. Ze zijn ambitieus, maar ze starten hun leven niet in poleposition.

De reeks ging eerder deze maand al in wereldpremière op Séries Mania Festival in Lille en zal vanaf mei te zien zijn op Streamz. Vandaag lanceert Streamz de teaser van deze opvallende serie, bedacht door acteur en choreograaf Malik Mohammed ('Dertigers') en scenarist Kristof Hoefkens ('Geldwolven', 'Spitsbroers').

Kameleon

In de komische dramareeks ‘Kameleon' proberen vier jeugdvrienden te ontsnappen uit de Antwerpse wijk waar ze zijn opgegroeid. Een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar veel jongeren verleid worden door de ‘get rich fast’-optie van drugscriminaliteit. Hoe blijf je op het rechte pad, op de route naar je dromen, zonder onderweg met leugens, conflicten, schimmige klussen en pech, je vriendschappen, je familie en je eigenwaarde te verliezen? Zijn er ander opties dan eindigen tussen vier muren of zelfs tussen zes planken? De flamboyante dagdromer Chris (Noa Izaï Tambwe Kabati) wil een carrière als acteur. Maar doorbreken wil ‘m maar niet lukken. Hoeveel tegenslagen hij ook kent, Chris geeft niet op, net als zijn jeugdvrienden Kofi (Namzoya Abdulwahid) - die muzikant wil worden -, street hustler Blackson (Tama Theophore Kabeya) en alleenstaande mama Tina (Britt Hellinx). De vier noemen zichzelf ironisch 'de Kameleons', naar een dier dat zich moeiteloos kan aanpassen aan zijn omgeving. De verlossing lijkt nabij als ze het idee hebben om samen een fissa (feest) te organiseren om geld te verdienen. Slagen ze of is dit een accident waiting to happen?

Naast de indrukwekkende hoofdcast zien we onder andere ook Sinay Bavurhe ('Match'), Ayana Doucouré (‘Knokke Off’), Veerle Dejaeger ('Assisen'), Marijke Pinoy ('De Dag'), Skaffa('Rwina'), Joffrey Anane ('fo/node/33146'), Camilia Blereau ('Gent-West'), Pieter Genard ('Hacked'), Ikram Aoulad ('Black-Out'), Nathan Bouts ('2DEZIT') en Frank Lammers ('Ferry') schitteren in de serie.

Malik Mohammed en Kristof Hoefkens schreven het verhaal, de regie is in handen van Safi Graauw ('Koeriers') en Michael Abay ('Klette') en de muziek werd geproduceerd door Will Michiels (aka GR€Y) en Eddie Addai (aka Drummakid).

Eerder deze maand ging 'Kameleon' succesvol in avant-première op Séries Mania Festival in Lille. Dit in aanwezigheid van scenarist Kristof Hoefkens, de hoofdcast, muziekproducer Will Michiels en producent bij De Mensen Ivy Vanhaecke. De komische dramareeks was er geselecteerd in de comedy competitie. De Franse media loofden de serie als 'een zowel vermakelijk als diepgaand werk dat zeker indruk zal maken' en 'een serie die je zonder verder uitstel moet ontdekken'.

Kameleon
Kameleon
Kameleon
Kameleon

'Kameleon' is een Streamz Original, geproduceerd door Ivy Vanhaecke en Pieter Van Huyck voor De Mensen (‘Undercover’, ‘Beau Séjour’) met de steun van het economisch fonds Screen Flanders en dankzij de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid. ‘Kameleon’ kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van de Vlaamse minister van Media. De reeks zal in mei 2024 te zien zijn op Streamz. ​ In Nederland zal de reeks later te bekijken zijn op Videoland. Global Screen (a Telepool brand) neemt de internationale distributie voor haar rekening.

Redactie
Streamz