Regisseur Wannes Destoop lost trailer van 'Holy Rosita'

In de aanloop naar Filmfestival Oostende 2024 stellen regisseur Wannes Destoop, productiehuis De Wereldvrede en distributeur Cinéart de trailer van 'Holy Rositavoor. Op vrijdag 26 januari zal 'Holy Rosita', het langspeeldebuut van Wannes Destoop, de zestiende editie van het festival openen. Dit in aanwezigheid van de regisseur en de voltallige cast: Daphne Agten, Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David.

Holy Rosita

Beleef de wereldpremiere

'Holy Rosita' gaat over de goedlachse, graag geziene Rosita die een vurige kinderwens heeft. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden.

Nieuwkomer Daphne Agten vertolkt op fenomenale wijze Rosita en wordt daarin bijgestaan door o.a. Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David.

Video

Regisseur Wannes Destoop maakte eerder al de VRT/CANVAS - reeks 'Albatros' en won in 2011 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes met de kortfilm 'Badpakje 46'. Ook zijn kortfilm 'Billy the Bully' werd meermaals internationaal bekroond. 

Het scenario schreef Destoop samen met ‘Albatros’-collega’s Tom Dupont en actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed de regisseur weer beroep op DOP Dries Delputte (‘H4Z4RD’).

De Wereldvrede produceerde eerder al de langspeelfilm 'Cargo' van Gilles Coulier en is ook verantwoordelijk voor de succesvolle  en gelauwerde televisiereeksen 'Bevergem', 'Albatros' en 'Roomies'. 'Holy Rosita' is hun tweede langspeelfilm.

'Holy Rosita' is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor De Wereldvrede met de steun van Screen Flanders, VRT/Eén, Telenet, Stad Oostende, Stad Waregem, Ouwen Duiker, Solucious, Casper en met de hulp va Tax Shelter maatregel van de Belgische Overheid, in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuure Jan Jambon.

Distributeur Cinéart brengt de film in de Belgische zalen op 14 februari 2024.