Holy Rosita

Geregisseerd door Wannes Destoop
Bekijk de trailer

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden.

Met zijn langspeeldebuut, gefilmd in Oostende en Waregem, geeft Wannes Destoop een stem aan iemand die in de maatschappij minder snel aan het woord komt. Destoop noemt Rosita “een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, een buitenbeentje op zoektocht naar moederschap." Ook aan (nieuw) acteertalent geen gebrek: Daphne Agten en Cilou David maken hun filmdebuut en Janne Desmet, Mieke De Groote en Delfine Bafort maken deel uit van de cast.

'Holy Rosita' speelt vanaf 14 februari in de Belgische zalen.

Speelduur
100 min
Cast
Daphne Agten, Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet, Cilou David
Scenarist
Tom Dupont, Janne Desmet, Wannes Destoop
Director of Photography
Dries Delputte
Land
België
Genres
drama
Taal
Nederlands
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema
Het is niet omdat ze niet meteen voldoet aan de verwachtingen die een maatschappij oplegt om moeder te worden, dat het niet zou kunnen. Mits de juiste sociale omkadering en maatschappelijke zorg, kan haar wens misschien wel vervuld worden, of is er in ieder geval hoop op slagen. Gelukkig is er altijd hoop, want anders zou ik geen films kunnen maken. - Regisseur Wannes Destoop