Speciale vermelding Kinderjury voor 'Zeevonk' in Berlijn

'Zeevonk', het speelfilmdebuut van Domien Huyghe, heeft een Speciale Vermelding gekregen van de Generation Kplus Kinderjury op het Internationaal Filmfestival van Berlijn. 'Zeevonk' komt op 29 maart in de Belgische bioscopen.

'Zeevonk' gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

De hoofdrollen in 'Zeevonk' worden vertolkt door Valentijn Dhaenens en Hilde De Baerdemaeker, naast nieuwkomer Saar Rogiers. Andere belangrijke rollen zijn voor Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele, Sverre Rous en Dunia Elwaleed.

Een speciale vermelding voor jouw speelfilmdebuut is een erkenning waarvan je alleen maar kan dromen. Maar we zijn vooral heel blij voor de film. We hopen dat zoveel mogelijk mensen die kunnen zien, en een vermelding van de kinderjury betekent dan ook de perfecte start. Pa, dit is er eentje voor jou. En voor alle ouders die worden gemist.

Domien Huyghe

'Zeevonk' is het speelfilmdebuut van Domien Huyghe. Voor zijn film sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal geïnspireerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Coscenarist is Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 gedraaid in Oostende.

Paradiso Filmed Entertainment brengt 'Zeevonk' op 29 maart bij ons in de bioscopen. De productie is van Dries Phlypo en Stephen Vandingenen voor A Private View (Aanrijding in Moscou, Zagros, Mijn vader is een saucisse), in coproductie met het Nederlandse Viking Film. De productie kreeg steun van Eurimages, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, de Stad Oostende, de Belgische Tax Shelter, Casa Kafka Pictures empowered by Belfius en Eén.

'Zeevonk' kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Poster Zeevonk

Kom naar de FFO première op 25 maart

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films. Op zaterdag 25 maart gaat 'Zeevonk' van Domien Huyghe in avant-première in aanwezigheid van de cast en crew. 

Praktisch

  • Locatie: Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende
  • Datum: zaterdag 25 maart om 19.00 uur

Koop tickets

Redactie
Vlaams Audiovisueel Fonds