VRT en Streamz slaan handen in elkaar voor seizoen 3 'Chantal'

Na het grote succes van het tweede seizoen van 'Chantal', dat maar liefst 1.522.471 Vlamingen bereikte via de uitzendingen bij VRT en 1.389.591 starts had via Streamz, slaan VRT 1 en Streamz de handen in elkaar voor seizoen drie. De opnames hiervan, met Maaike Cafmeyer opnieuw in de titelrol van populaire politieagente Chantal, zijn afgelopen week gestart in West-Vlaanderen.

Chantal

De vaste cast, bestaande uit onder andere Maaike Cafmeyer, Dries Heyneman, Mathias Sercu, Steven Mahieu, Yves Degryse, Patricia Kargbo, Anna-Marie Missoul, Zouzou Ben Chikha, Wim Opbrouck, Benoit Dorné, Bert Huysentruyt en Kurt Defrancq krijgt dit seizoen versterking van enkele nieuwe namen, zoals Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem, Gunter Lamoot, Serge-Henri Valcke, Wim Stevens en Ilse De Koe.

In het derde seizoen is het leven van Chantal (Maaike Cafmeyer) grondig veranderd: ze vormt nu een koppel met Arne. Daar zijn wat verrassende voordelen aan voor haar, maar Chantal leeft voor haar werk en daar heeft de huiselijke Arne (Steven Mahieu) het moeilijk mee. Bovendien ontdekt de puberende Emma (Anna-Marie Missoul) dat het ook wel nadelen heeft om een zorgzame en bezorgde vaderfiguur in huis te hebben…

Het politieteam wordt in het nieuwe seizoen versterkt door juf Els (Julie Delrue): zij krijgt er een job als administratieve kracht, en zorgt er al snel voor dat de sfeer op het bureau helemaal omslaat.

Naast haar persoonlijke problemen ontfermt Chantal zich met haar team opnieuw over alle misdaden in de streek: inbraak, moord, chantage, vandalisme, burenruzies… Ja, het vredige Loveringem blijft met stip de meest misdadige gemeente van de Westhoek.

'Chantal' werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. De serie is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT 1 en Streamz. 'Chantal' kwam tot stand met de steun van de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions.

Chantal
Chantal
Chantal
Redactie
Streamz