Kortfilmcompetitie

Geregisseerd door Steve De Roover, Sandy Kelemba, Karam Asoos, Jaap Van Veen, Line Pillet, Charlotte Woerlee, Tom Van Avermaet, Robin De Cock, Angela Alsouliman, Ann-Julie Vervaeke, Hans Buyse, Charlotte De Cort

Kortfilm is het format bij uitstek om de eerste stappen in de filmwereld te zetten. FFO geeft nieuwe cineasten een platform om frisse en verrassende producties voor te stellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms.

De competitie bestaat uit 12 indrukwekkende kortfilms van Belgische bodem. Na de vertoning van de films ‘A Troubled Man’, ‘The Reject’, ‘Pepijn’, ‘Myth’, ‘Window’, ‘Old Birdie’ en ‘Hearts of Stone’, volgt er een pauze van 30 minuten. Na de pauze zet FFO het programma verder met de films ‘Vilse’, ‘Orange Flavored Love’, ‘Een mild gebaar’, ‘Zodiac’ en ‘Ungodly’. Na de laatste kortfilm volgt er een concert van het Antwerpse trio ‘KRANKk’ die met hun elektronische beats de basisbeginselen van het genre drum-’n-bass volledig op hun kop zetten.

De jury, bestaande uit de Belgische regisseur en scenarist Domien
Huyghe (‘Zeevonk’), cinematograaf Maxime Lahousse (‘Brak, ‘Chantal’, ‘Northern Lights’) en actrice
Anne-Laure Vandeputte (‘Bathroom Stories’, ‘Red Light’, ‘Déjà Vu’), benoemen hun favoriet.

Speelduur
233 min
Land
België
Genres
kortfilm
Sectie
Kortfilm
Thema