Les meutes

Geregisseerd door Kamal Lazraq

Hassan en zijn zoon Issam verdienen de kost door kleine misdaden uit te voeren voor de lokale maffia. Wanneer ze iemand ontvoeren en dit per ongeluk dodelijk afloopt, moeten ze van het lijk zien af te komen. Het vader-zoonduo heeft weinig vertrouwen in elkaar en vol wederzijdse minachting wijden ze zich aan deze lugubere taak. Langs de stoffige wegen van Casablanca zoeken ze naar een geschikte begraafplaats voor het slachtoffer. Het wordt een eindeloze nacht waarin elke poging om zich van het lijk te ontdoen, mislukt.

‘Les meutes’ neemt je mee naar de criminele onderbuik in de buitenwijken van Casablanca, Marokko. Tegen die achtergrond focust de film op de verzuurde band tussen vader en zoon terwijl ze de ene tegenslag na de andere overwinnen. ‘Les meutes’ is een film van Kamal Lazraq en ontving de Juryprijs in de competitie Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes.

De kortfilm 'A Troubled Man' maakt deel uit van het voorprogramma van de première van 'Les meutes' op zondag 28 januari om 16.30 uur.

Speelduur
94 min
Cast
Ayoub Elaid, Abdellatif Masstouri, Mohamed Hmimsa
Scenarist
Kamal Lazraq
Director of Photography
Amine Berrada
Land
Marokko, België, Frankrijk, Saoedi-Arabië
Genres
drama
Taal
Arabisch
Ondertitels
Nederlands
Thema
“Taking place over one sleepless night of mounting misfortune in the Moroccan metropolis, writer-director Kamal Lazraq’s first feature is a trim, unsparing crime tale that pits social desperation against a nagging spiritual conscience.” - Variety

Festival de Cannes 2023

Jury Prize, Un Certain Regard, 2023