Tiger Stripes

Geregisseerd door Amanda Nell Eu

De 12-jarige Zaffan, die in een rurale Maleisische gemeenschap leeft, geniet van een zorgeloze jeugd met haar twee hartsvriendinnen. Wanneer ze begint te puberen en voor het eerst haar maandstonden krijgt, voelt ze zich steeds verder wegdrijven van haar vrienden, cultuur en zichzelf. Ze herkent haar eigen lichaam niet meer dat op een gruwelijke manier aan het veranderen is. Hoe meer ze ertegen vecht en die veranderingen probeert achter te houden, des te sneller ze beseft hoe belangrijk het is zichzelf volledig te aanvaarden om echt vrij te kunnen zijn.

Amanda Nell Eu’s debuut is een energiek en rebels coming-of-age verhaal dat onderzoekt wat het betekent om jong te zijn en hoe wreed het kan zijn om op te groeien. ‘Tiger Stripes’ was de eerste Maleisische film ooit die de Grand Prix won op de Semaine de la Critique in Cannes.

'Tiger Stripes' speelt vanaf 24 april in de Belgische zalen.

Speelduur
95 min
Cast
Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa
Scenarist
Amanda Nell Eu
Director of Photography
Jimmy Gimferrer
Land
Maleisië, Taiwan, Singapore, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Indonesië, Qatar
Genres
horror
Taal
Malayalam
Ondertitels
Nederlands
Thema
“Malaysian director Amanda Nell Eu’s debut about a young girl discovering the truth behind her rebellious nature bristles with supernatural energy thanks to a tremendous young cast”. - The Guardian

La Semaine de la Critique 2023

Grand Prize, 2023