The Zone of Interest

Geregisseerd door Jonathan Glazer
Bekijk de trailer

Waar de ene kant van de muur een idyllisch, huiselijk sprookje schetst, vindt aan de andere kant een van de grootste horrors uit de Westerse geschiedenis plaats. In ‘The Zone of Interest’ wonen Rudolf Höss, commandant in Auschwitz, en zijn vrouw Hedwig samen met hun gezin naast het concentratiekamp. Ze doen er alles aan om een ideale wereld te creëren voor zichzelf en hun kinderen. Het is een oncomfortabele bubbel waarin de hoofdpersonages niet alleen wegkijken van de gruweldaden aan de overkant, maar ze ook plannen, uitvoeren en ervan profiteren.

De nieuwste film van Jonathan Glazer (‘Under the Skin’) is een losse adaptatie van Martin Amis’ gelijknamige roman en pakt uit met Sandra Hüller en Christian Friedel in de hoofdrollen. De film ging in première op de jongste editie van Cannes en won daar de Grand Prix. ‘The Zone of Interest’ is genomineerd voor maar liefst drie Golden Globes: Beste Film (drama), Beste Originele Score en Beste Buitenlandse Film en staat op de shortlist voor de Oscars.

Speelduur
105 min
Cast
Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam
Scenarist
Jonathan Glazer, Martin Amis
Director of Photography
Lukasz Zal
Land
Verenigde Staten, Groot Brittannië, Polen
Genres
drama, geschiedenis, oorlog
Taal
Engels, Pools, Duits
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema
“What will linger, no question, is the score by Mica Levi, who seems to make music out of pain, replete with whisperings and groans”. - The New Yorker