All the Beauty and the Bloodshed

Geregisseerd door Laura Poitras
Bekijk de trailer

Nan Goldin, fotograaf en gevierd hedendaags kunstenares, zet haar wonderbaarlijke energie om in een politiek gevecht tegen machtsmisbruik. Vanuit een persoonlijke woede, richt ze haar pijlen op de Sackler familie die niet alleen musea en filantropie steunen, maar ook de farmaceutische industrie gebruikt om hun macht uit te breiden. De Sacklerdynastie is in hoge mate verantwoordelijk voor de dodelijke opioïdecrisis in de Verenigde Staten. Zonder angst richtte Goldin PAIN op, een belangengroep die de productie en distributie van oxycodon, een zeer verslavende pijnstiller, aan de kaak stelt.

De sublieme documentaire volgt hoe Goldin de wanpraktijken blootlegt met gevaar voor eigen leven. ‘All the Beauty and the Bloodshed’ is de winnaar van de Gouden Leeuw, de hoofdprijs, op het filmfestival van Venetië.

Speelduur
121 min
Cast
Nan Goldin, David Armstrong, Marina Berio
Land
Verenigde Staten
Genres
documentaire
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema
Academy Award–winning documentarian Laura Poitras chronicles the life and work of famed artist Nan Goldin, including her protests against the Sackler family and their company Purdue Pharma, maker of OxyContin.

Toronto - TIFF 2022

TIFF Docs, 2022

La Biennale di Venezia - Venice FF 2022

Lion d'or, Competition, 2022