Donbass

Geregisseerd door Sergei Loznitsa

In Donbass schetst regisseur Sergei Loznitsa een even grotesk als macaber beeld van het leven in het Donetsbekken, een gebied in het oosten van Oekraïne tegen de Russische grens. Met acteurs en echte inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op YouTube en andere sociale media om nog maar eens aan te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Het prijswinnende Donbass toont ons vol gitzwarte humor een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

FFO vertoont deze film als steunbetuiging aan de bevolking van Oekraïne. De opbrengst van deze vertoning wordt overgemaakt aan een steunactie voor Oekraïense vluchtelingen, opgezet door een van onze collega’s met Oekraïense familie. Een groot deel van de huidige Russische invasie gaat momenteel door in de regio waar de film van Loznitsa zich afspeelt, en net als in de film is de burgerbevolking nu het grootste slachtoffer.

Kan je niet naar de film komen, maar draag je toch graag je steentje bij? Doe een gift via steunactie.be/actions/view/hulpactie-goederen-oekraine.

Speelduur
121 min
Cast
Tamara Yatsenko, Liudmila Smorodina, Olesya Zhurakovskaya, Boris Kamorzin, Sergei Russkin
Land
Duitsland, Oekraine, Roemenië, Frankrijk, Nederland
Taal
Oekraïens, Russisch
Ondertitels
Nederlands