La ligne

Geregisseerd door Ursula Meier

Nadat ze haar moeder Christina gewelddadig heeft aangepakt tijdens een uit de hand gelopen ruzie, wordt de 35-jarige Margaret gearresteerd. In afwachting van haar proces, krijgt ze een contactverbod en mag ze niet meer in de buurt van haar ouderlijk huis komen. Buitengesloten en de wanhoop nabij, probeert Margaret op allerlei manieren de band met haar jongere zus Marion te herstellen. De opgelegde afstand doet haar verlangen naar thuis alleen maar toenemen, maar Margaret botst iedere dag op de imaginaire grens. Rondom het ouderlijke huis, in de bergen, drijft de explosieve moeder-dochterrelatie de spanningen binnen de familie op tot een point of no return.

‘La ligne’ van Ursula Meier balanceert elegant - en geheel binnen het festivalthema - op de lijn van familiale spanningen. De gebroeders Dardenne zijn de Belgische coproducenten van dit drama.

Speelduur
101 min
Cast
Stéphanie Blanchoud, Benjamin Biolay, Alli Spagnolo
Land
Zwitserland, Frankrijk
Genres
drama
Taal
Frans
Ondertitels
Nederlands
Thema
For hitting her mother, Margaret, 35 years old and with a long history of violence, is sentenced to a three-month restraining order. But the 100 meters that separate her from home exacerbates her desire to be closer to her family.

Berlinale - Berlin IFF 2022

Competition, 2022