The Chapel

Geregisseerd door Dominique Deruddere
Bekijk de trailer

Virtuoos concertpianiste Jennifer Rogiers (Taeke Nicolaï) neemt deel aan de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Samen met de elf andere kandidaten wordt ze traditiegetrouw afgezonderd in de ‘Muziekkapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Haar droom lijkt werkelijkheid te worden, maar nog voor de eerste noot gespeeld is, pakken donkere wolken zich samen. De jonge vrouw lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Bovendien dreigt een vreselijk geheim boven te drijven net tijdens de belangrijkste week van haar leven.

‘The Chapel’ duikt in de psychologie van een getroebleerde pianiste. Het legt de littekens bloot van een verleden dat nooit ver weg is met herinneringen die soms als brandstof kunnen dienen om vol overgave een ambitie na te jagen, of net ontwrichtend en verlammend kunnen werken. De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere (‘Crazy Love’ en ‘Hombres Complicados’) brengt met ‘The Chapel’ een film met grote internationale uitstraling, overgoten met klassieke pianomuziek en een zorgvuldig gekozen cast.

'The Chapel' is nu te zien in de bioscoop.

Speelduur
96 min
Cast
Abigail Abraham, Taeke Nicolaï, Zachary Shadrin, Ruth Becquart, Kevin Janssens
Land
België
Genres
psychologisch drama, thriller
Taal
Nederlands, Engels, Frans
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema
De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere componeerde met ‘The Chapel’ een film met grote internationale uitstraling, overgoten met klassieke pianomuziek en een zorgvuldig gekozen cast.