The Whale

Geregisseerd door Darren Aronofsky
Bekijk de trailer

Als leerkracht Engels leeft Charlie een teruggetrokken bestaan. Hij geeft online les, kampt met ernstig overgewicht en heeft geen contact meer met zijn familie. Zijn leven is een puinhoop. Toch probeert Charlie de band met zijn 17-jarige dochter Ellie nieuw leven in te blazen. Zij neemt hem echter kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Gestaag ontdekken we hoe Charlie in de tragedie terechtkwam waar hij nu hartstochtig probeert uit te ontsnappen. Ondanks alles hoopt hij een goede vader voor zijn vervreemde tienerdochter te kunnen zijn.

‘The Whale’ is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (‘The Mummy’) als vader en met de talentvolle Sadie Sink (‘Stranger Things’) als dochter. De film van regisseur Darren Aronofsky (‘Requiem for a Dream’, ‘Black Swan’, ‘Mother!’) werd enthousiast onthaald tijdens het wereldbefaamd filmfestival van Venetië en kreeg er maar liefst vier awards.

De Director of Photography was Matthew Libatique terwijl het Production Design werd uitgevoerd door Mark Friedberg en Robert Pyzocha.

'The Whale' is vanaf woensdag 8 maart te zien in de bioscoop.

Speelduur
117 min
Cast
Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau
Land
Verenigde Staten
Genres
drama
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands, Frans
Thema

Toronto - TIFF 2022

Special Presentations, 2022

La Biennale di Venezia - Venice FF 2022

Competition, 2022