A Woman Under the Influence

Geregisseerd door John Cassavetes
Bekijk de trailer

Heeft iedereen het naar zijn zin? Met een ongezonde drang naar een zorgeloos gezinsleven, strijden Mabel (Gena Rowlands) en Nick (Peter Falk) voor het geluk van elkaar en hun drie kinderen. Hoewel hun liefde nog hoog oplaait, zakt Mabel weg in een destructieve spiraal van eenzaamheid en erg wispelturig gedrag. Ten einde raad laat Nick zijn wederhelft voor zes maanden opnemen in een instelling. Maar na haar verlossende terugkeer, komt het gezin voor grote verrassingen te staan.

Het hyperrealistische portret, gemaakt in 1974, blijft echoën in het collectieve geheugen. De extraordinaire filmmaker John Cassavetes sleepte een Oscarnominatie in de wacht met dit meesterlijke drama.

Speciaal event in O.666: Deze filmklassieker wordt ingeleid door Natali Broods. Tijdens de pauze serveert Kino.666 een heerlijke maaltijd die u qua smaak- geur- en kleurbeleving helemaal onderdompelt in het universum van de film. Er is gratis parking en het verwacht einde is om 21.45 uur. Allergieën? Stuur vooraf een mail naar publiekswerking@filmfestivaloostende.be. Filmpashouders en UiTpaskansentarief betalen een meerprijs van €3,00.

Speelduur
155 min
Cast
Gena Rowlands, Peter Falk, Fred Draper
Land
Verenigde Staten
Genres
drama, romantiek
Taal
Engels, Italiaans
Ondertitels
Nederlands

Golden Globes

Winner Golden Globe, Best Actress in a Motion Picture - Drama, 1975

Academy Awards

Nominee Oscar, Best Actress in a Leading Role & Best Director, 1975