Young Talents

Onze Young Talents zijn zes jonge makers (regisseurs, maar ook acteurs) die zeer recent op de proppen zijn gekomen met markant nieuw werk of die in de nabije toekomst een nagelnieuw project op de wereld loslaten. We willen hen een podium bieden om generatiegenoten over hun traject en hun ambities te vertellen.

Je vindt deze zes talenten op verschillende momenten op het festival. Zo maken ze deel uit van een jury, met als juryvoorzitter Angelo Tijssens, die zich buigt over de COOP!-competitie. Naast het jureren komen de Young Talents ook aan het woord tijdens een panelgesprek op zondag 6 maart om 15.30 uur in De Grote Post. Ze vertellen over hun traject van de schoolbanken tot op de set, maar ook meer specifiek over hun meest recente verwezenlijkingen, van kortfilm tot webserie en van tv-reeks tot langspeelfilm. 

Lara Chedraoui is de frontvrouw van de Belgische band Intergalactic Lovers en maakt haar acteerdebuut in de tv-serie Lost Luggage, die op dinsdag 8 maart in première gaat op FFO en later dit jaar te zien zal zijn op Eén. Samen met regisseur Charlotte De Cort maakte ze de kortfilm Liquid Love

Regisseur Sarah Kasmi maakte de kortfilms Rima en Le choix. Ze werkt momenteel aan een humoristische tv-reeks over jongeren met een multiculturele afkomst voor Ketnet.

Noa Tambwe Kabati begon enkele jaren geleden in de hitserie WtFOCK, waar hij als Moyo een van de hoofdrollen vertolkte. Hij opent dit jaar samen met Koen De Bouw het festival met de film Nowhere van Peter Monsaert.

Regisseur en scenarist Kato De Boeck sleepte met haar afstudeerfilm Provence in 2018 heel wat prijzen in de wacht. Samen met Flo Van Deuren maakte ze de kortfilm Echo voor de Lockdown-reeks op Eén. 

Flo Van Deuren studeerde af aan het RITCS met de kortfilm Bamboe, waarmee ze geselecteerd werd voor de Cinéfondation-residentie in Cannes. Samen met Kato De Boeck werkt ze momenteel aan Roomies, een minireeks vol humor, herkenbaarheid en eerlijkheid over de zoektocht van twee twintigers naar hun identiteit die te zien zal zijn op Eén.