Naamloosddd

ACCREDITATIES

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie?

Accreditaties kunnen enkel toegekend worden aan personen actief in de filmsector en aan (film)pers.

 • Journalisten:
  hebben op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival, de persmomenten en FFO18 filmvoorstellingen met uitzondering van de openings- en slotfilm, het Gala van de Ensors en besloten B2B-voorstellingen. Journalisten dienen het accreditatieformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.Voor de Ensors dient een aparte accreditatie te worden aangevraagd.
 • Fotografen en cameraploegen:
  krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de persconferenties, maar geen toegang tot de filmvoorstellingen. Zij dienen het accreditatie aanvraagformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs. Voor de Ensors dient een aparte accreditatie te worden aangevraagd.
 • Filmstudenten:
  kunnen via hun onderwijsinstelling een accreditatiepas aanvragen. Alsook door middel van het voorleggen van een brief van de school / vertoon studentenkaart kunnen studenten een accreditatiepas verkrijgen.
 • Filmprofessionals:
  krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de FFO-filmvoorstellingen, met uitzondering van recepties, de opening- en slotfilm en het Gala van de Ensors. Filmprofessionals dienen hun professionaliteit te bewijzen door het accreditatieformulier in te vullen en een up-to-date cv of filmografie op te laden. Professionals kunnen lid worden van de Ensor Academie en zich zo accrediteren voor de Ensors.

Waarvoor kan u een accreditatie aanvragen?

 • Het festival
  U kan met een accreditatiepas de films van het festival bijwonen. Tickets kunnen besteld worden via de website of aan de ticketbalie van het festival.
 • Persmomenten:
  Het festival organiseert doorheen de week diverse persmomenten, gaande van rode lopers gekoppeld aan een filmvoorstelling tot hommages en sterleggingen op de dijk van Oostende. Geef aan in uw registratie als u deze ook wenst bij te wonen in de daarvoor voorziene plaats op de persmomenten.
 • De Ensors 
  Om verslag uit te brengen over de Ensors en de bijhorende rode loper dient u een aparte accreditatie aanvraag in te dienen.

Vraag uw accreditatie aan via deze link 

* u dient zich eerst te registeren bij het festival, vervolgens kan u op de pagina de link naar de accreditatie aanvraag terugvinden. U kiest hier voor welke pas u een aanvraag indient. Na goedkeuring ontvangt u van onze een voucher per mail waarmee de pas kan worden opgehaald en een log in om tickets te bestellen.

Voorwaarden

Journalisten en fotografen dienen samen met het aanvraagformulier eveneens hun perskaart te bezorgen. Indien men geen perskaart heeft, dient de journalist 3 gepubliceerde artikels of een aanbeveling van de hoofdredacteur te bezorgen. Filmprofessionals dienen hun cv/filmografie op te laden. U krijgt via e-mail bericht van ons zodra uw accreditatie aanvaard is en de link om tickets te bestellen.

Het staat FFO vrij om accreditaties toe te kennen of te weigeren naar eigen inzicht. De accreditatie is geldig voor de duur van het FFO.

Een accreditatiepas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De pas wordt niet opgestuurd, maar kan afgehaald worden vanaf 20 augustus aan de Dienst Toerisme Oostende en vanaf 7 september aan het onthaal van het festival, dagelijks van 14.00 uur tot 20.00 uur.

De pers kan online tickets bestellen zodra de bevestiging van de accreditatiepas digitaal doorgestuurd wordt. Vervolgens kunnen de tickets besteld worden en kan u ze zelf afdrukken.

Filmfestival Oostende verwacht van de geaccrediteerde pers alle bewijsmateriaal toegestuurd te krijgen (in print of digitaal). Dat kan naar Filmfestival Oostende, Monacoplein 2, 8400 Oostende, naar communicatie@filmfestivaloostende.be.

Schrijf u in en ontvang onze nieuwsbrief