Meet the Masters: 'Incendies' van Denis Villeneuve met Gilles Coulier

Regisseur en producent Gilles Coulier komt 'Incendies' van Denis Villeneuve voorstellen op maandag 22 april in De Grote Post

22
04
2024
19:00
Incendies

In Meet the Masters brengt FFO maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

Incendies

In 'Incendies' worden tweelingen, Jeanne en Simon, geconfronteerd met de verbijsterende erfenis van hun moeder. Ze ontdekken dat ze een broer hebben en een vader waarvan ze dachten dat hij dood was. Om haar laatste wens te vervullen, gaan ze op een hartverscheurende reis naar het Midden-Oosten, waar ze worden geconfronteerd met de gruwelen van oorlog en het diepe mysterie van hun familiegeschiedenis.

Denis Villeneuve wordt geprezen om zijn meesterlijke regie en het vermogen om emotionele diepgang te combineren met visuele pracht. De film werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film en won talloze prijzen op onder andere het filmfestival van Toronto en Rotterdam. 'Incendies' is een meeslepend drama dat de kijker meeneemt op een onvergetelijke reis van ontdekking en verlossing.

Over de film

Meet the Masters

Podcastreeks 'Meet the Masters'

Voor wie er niet (altijd) bij kan zijn, volgt er een gelijknamige podcastreeks waarbij de verschillende sessies overal en altijd kunnen (her)beluisterd worden. Elke podcastaflevering komt diezelfde week op vrijdag uit en zal beschikbaar zijn via Spotify, Apple, Google Podcasts en in de Podcast app van De Standaard.

Luisteren