Accreditaties

Zowel nationaal als internationaal speelt Filmfestival Oostende (FFO) een belangrijke rol in de filmsector. Jaarlijks brengt FFO (inter)nationale filmprofessionals samen in Oostende tijdens verscheidene filmvertoningen en industry events. Met een festivalaccreditatie kan je naar alle films en professionele events.

Hoe een accreditatie aanvragen?

U dient zich via ons platform te registreren, hier kan u de link naar de accreditatie-aanvraag terugvinden. Na goedkeuring ontvangt u van ons alle informatie per mail waarmee de accreditatie kan worden opgehaald en een code om tickets te bestellen. Binnenkort meer informatie.

Hoe films reserveren met een accreditatiecode?

 1. Open het programma.
 2. Selecteer een filmvoorstelling naar keuze.
 3. Klik op ‘Koop tickets’.
 4. Kies 'Accreditatiecode'.
 5. Vul de code in.
 6. Klik op ‘Volgende’.
 7. Finaliseer je reservatie.
 8. Geniet van de film.

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie?

Pers

Accreditaties kunnen enkel toegekend worden aan de (film)pers en personen die actief zijn in de filmsector.

 • Journalisten hebben op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival, de persconferenties en filmvoorstellingen met uitzondering van de openings- en slotfilm, het Gala van de Ensors en besloten B2B-voorstellingen. Journalisten dienen het accreditatieformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.
 • Fotografen en cameraploegen krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de persconferenties, maar geen toegang tot de filmvoorstellingen. Zij dienen het accreditatieaanvraagformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.
 • Filmprofessionals krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de FFO-filmvoorstellingen, met uitzondering van recepties, de opening- en slotfilm en het Gala van de Ensors. Filmprofessionals dienen hun professionaliteit te bewijzen door het accreditatieformulier in te vullen en een up-to-date CV of filmografie op te laden.
 • Filmstudenten kunnen via hun onderwijsinstelling een accreditatiepas aanvragen. Door een brief van de school voor te leggen of door hun studentenkaart te tonen, kunnen studenten ook een accreditatiepas verkrijgen.

Voorwaarden

 • Journalisten en fotografen dienen samen met het aanvraagformulier eveneens hun perskaart door te sturen. Indien men geen perskaart heeft, dient de journalist drie gepubliceerde artikels of een aanbeveling van de hoofdredacteur te bezorgen. Filmprofessionals dienen hun cv/filmografie op te laden. U krijgt via e-mail bericht van ons zodra uw accreditatie aanvaard is.
 • Het staat FFO vrij om accreditaties toe te kennen of te weigeren naar eigen inzicht. De accreditatie is geldig voor de duur van het FFO.
 • Een accreditatiepas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De pas wordt niet opgestuurd, maar kan afgehaald worden aan het onthaal van het festival, dagelijks van 14.00 uur tot 20.00 uur.
 • De pers kan een kamer in een voorgesteld hotel aan een gereduceerd tarief aanvragen.

Ontvang onze nieuwsbrief voor filmprofessionals

Schrijf je in op onze nieuwsbrief