Accreditaties

Zowel nationaal als internationaal speelt Filmfestival Oostende (FFO) een belangrijke rol in de filmsector. Jaarlijks brengt FFO (inter)nationale filmprofessionals samen in Oostende tijdens verscheidene filmvertoningen en industry events. Met een festivalaccreditatie kan je naar alle films en professionele events.

Hoe een accreditatie aanvragen?

U dient zich via ons platform te registreren. Na goedkeuring ontvangt u van ons alle informatie per mail voor de accreditatie te betalen en krijgt u hierna onmiddellijk een persoonlijke code om tickets te bestellen. 

 • Prijs: 50,00 EUR 
 • Pers: Bij uploaden van de perskaart tijdens de aanvraag kan de pers een pas gratis verkrijgen. 
 • Studenten: Via de onderwijsinstelling kan er een accreditatiepas aangevraagd worden. Door een brief van de school voor te leggen of door vertoning van een studentenkaart kunnen studenten een pas gratis verkrijgen. 

Wie komt in aanmerking voor een accreditatie?

Pers
 • Journalisten hebben op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival, de persconferenties en filmvoorstellingen met uitzondering van de openings- en slotfilm, het Gala van de Ensors en besloten B2B-voorstellingen. Journalisten dienen het accreditatieformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.
 • Fotografen en cameraploegen krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de persconferenties, maar geen toegang tot de filmvoorstellingen. Zij dienen het accreditatieaanvraagformulier in te vullen en hun perskaart op te laden als bewijs.
 • Filmprofessionals krijgen op vertoon van hun accreditatiepas toegang tot het festival en de FFO-filmvoorstellingen, met uitzondering van recepties, de opening- en slotfilm en het Gala van de Ensors. Filmprofessionals dienen hun professionaliteit te bewijzen door het accreditatieformulier in te vullen en een up-to-date CV of filmografie op te laden.
 • Filmstudenten kunnen via hun onderwijsinstelling een accreditatiepas aanvragen. Door een brief van de school voor te leggen of door hun studentenkaart te tonen, kunnen studenten ook een accreditatiepas verkrijgen.

Hoe films reserveren met een accreditatiecode?

 1. Open het programma.
 2. Selecteer een filmvoorstelling naar keuze.
 3. Klik op ‘Koop tickets’.
 4. Kies 'Accreditatiecode'.
 5. Vul de code in.
 6. Klik op ‘Volgende’.
 7. Finaliseer je reservatie.
 8. Geniet van de film.

Voorwaarden

 • Journalisten en fotografen dienen samen met het aanvraagformulier eveneens hun perskaart door te sturen. Indien men geen perskaart heeft, dient de journalist drie gepubliceerde artikels of een aanbeveling van de hoofdredacteur te bezorgen. Filmprofessionals dienen hun cv/filmografie op te laden. U krijgt via e-mail bericht van ons zodra uw accreditatie aanvaard is.
 • Het staat FFO vrij om accreditaties toe te kennen of te weigeren naar eigen inzicht. De accreditatie is geldig voor de duur van het FFO.
 • Een accreditatiepas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. De pas wordt niet opgestuurd, maar kan afgehaald worden aan het onthaal van het festival, dagelijks van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Ontvang onze nieuwsbrief voor filmprofessionals

Schrijf je in op onze nieuwsbrief