Cinema Storck presents: Open Cinema 2023

Tussen 29 september en 3 oktober verrassen 29 bioscopen en vertoners in 20 steden en gemeenten met een uitgebreid aanbod van nieuwe films, zeldzame parels en inspirerende programma’s. Dat gebeurt met als slogan “Open Cinema: Kom binnen en ontdek waar filmpassie huist”.

30
09
2023
16:00
Open Cinema

Tijdens de Open Cinema van Cinema Storck op zaterdag 30 september zetten we de deuren wagenwijd open. Cinema Storck vertoont ‘Janssen en Janssens draaien een film', een restauratie van de documentaire van Robbe De Hert en Luc Pien (1990) naar aanleiding van 25 jaar Vlaamse film. De inleiding wordt verzorgd door Luc Pien en Rik Stallaert.

In de namiddag kan je een rondleiding volgen achter de schermen van Kinepolis Oostende

Programma

 • 16.00 uur - Rondleiding (eerste groep)
 • 16.45 uur - Rondleiding (tweede groep)
 • 17.30 uur - Rondleiding (derde groep)
 • 19.00 uur - Vertoning ‘Janssen en Janssens draaien een film’ met introductie Luc Pien en Rik Stallaert

Praktisch

 • Locatie: Kinepolis Oostende, Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende
 • Datum: zaterdag 30 september
 • Prijs
  • Rondleiding - gratis mits inschrijving
  • Film - 9,00 EUR - Koop tickets
Form

Inschrijving Rondleiding Kinepolis Oostende

Ik schrijf mij in voor de rondleiding op zaterdag 30 september om...
 Janssen en Janssens draaien een film

Over de film 

In 1964 besloot de Belgische regering de nationale filmindustrie te steunen. Cultuur werd geregionaliseerd en een Vlaamse filmcommissie werd in het leven geroepen. 25 jaar later blikken Luc Pien en Robbe De Hert terug op wat er in de periode 1964-1989 werd gerealiseerd.

Met camera en een heleboel vragen gingen ze naar diverse figuren uit de Vlaamse filmwereld. Met fragmenten en archiefbeelden schetsen ze de evolutie van de inspiratiestof van de filmmakers, de technische ontwikkelingen, de politieke en sociale omstandigheden waarbinnen de films tot stand komen, de herinneringen, dromen, verzuchtingen en frustraties van mensen die zich het lot van een eigen filmproductie aantrekken. Het historisch belang van de documentaire zit in het terug tot leven brengen van echte pioniers die zonder veel middelen toch een unieke filmproductie op de kaart hebben gezet. Roland Verhavert, André Delvaux, Harry Kümel: wie kent ze nog? En hun films?

Koop tickets

ONTDEK DE BESTE ARTHOUSEFILMS IN OOSTENDE

Cinema Storck is een initiatief van Filmfestival Oostende. Dagelijks (behalve op donderdag) twee vertoningen om 17.00 uur en 20.00 uur. Tickets kunnen online of aan de kassa van Kinepolis Oostende aangekocht worden. Prijs van een ticket bedraagt slechts €9,00.

Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds

Open Cinema is een initiatief van de deelnemende bioscopen en filmvertoners en wordt ondersteund door de afdeling Publiek van het VAF. Het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Jan Jambon ondersteunt organisaties en initiatieven, die inzetten op de vertoning en spreiding van en de educatie en reflectie rond filmcultuur.