Het Gala van De Ensors 2022

Ondanks een moeilijk jaar voor de Vlaamse audiovisuele sector zijn er toch opnieuw heel wat knappe films in de zalen verschenen en volgde de ene succesvolle serie de andere op. Het is dus de hoogste tijd om het talent van onze sector in de kijker te zetten met Ensors! Het maakt ons nog gelukkiger dat we deze projecten kunnen belonen met een Ensor. De uitreiking van de Vlaamse film- en televisieprijzen vormt het hart van Filmfestival Oostende.

12
03
2022
20:00
De Ensors

Er worden al enkele Ensors tijdens de festivalweek uitgereikt, namelijk Belofte van het Jaar, Beste Franstalige Belgische Film, Box Office Award, Beste Kortfilm, Beste Coproductie en de Albert Bert Prijs voor Internationale Prestatie. 

Op zaterdag om 20.00 uur kan je het Gala bijwonen via VRT NU of Telenet. Alle Telenet TV klanten zullen het Gala kunnen volgen op kanaal 300 in Vlaanderen of kanaal 320 in Brussel.

Kijken

(Her)ontdek Ensornominaties op het witte doek

Bovendien kan je tijdens het festival enkele films ontdekken die kans maken op een Ensor. Van sportfilm tot biopic, van racer tot bokser en van Antwerpen tot Gent, je ervaart de Vlaamse film in al haar verscheidenheid. Ontdek het beste van het afgelopen filmjaar tijdens het festival op het grote scherm.

Cinema Canvas

Van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 maart blikken we live vanuit Oostende vooruit naar de Ensors met Michaël Pas in Cinema Canvas live vanuit KAAP. Onder meer artistiek directeur Peter Craeymeersch, Master Koen De Bouw, Lara Chedraoui, en Alex en Marc van Warmerdam passeren de revue.

Bovendien biedt VRT NU, in het teken van de week van de Vlaamse film, het beste dat de Vlaamse film te bieden heeft aan via hun platform.