Quartiers d'O: Openluchtvertoning 'Zeevonk' (gratis)

Geniet mee van de Belgische film 'Zeevonk' in openlucht tijdens Quartiers d'O in de Konterdam.

28
07
2023
22:00

Samen met Theater Aan ZeekleinVerhaalDe Grote PostKAAP en FMDO zetten we op vrijdag 28 juli het grote scherm voor jou klaar op het Touwtrekkersplein in De Konterdam. Leun ontspannen achterover en geniet van 'Zeevonk' van Domien Huyghe. Ook de filmcrew komt langs, het ideale moment om met hen na te kaarten over de film.

Als voorprogramma vertonen we samen met Stad Oostende de kortfilm 'Gifts from Babylon' van Bas Ackermann.

Timetable

22.00 uur - Intro
22.15 uur - Start 'Gifts from Babylon'
22.30 uur - Start 'Zeevonk'
00.10 uur - Verwacht einde

De vertoning is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Kom dus zeker op tijd om een plaatsje te bemachtigen.

Over de film

'Zeevonk' gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

Voor het langspeelfilmdebuut van Domien Huyghe, die eerder al de korte fictiefilms 'Maverick' (2017) en 'This Is How I Disappear' (2016) regisseerde, sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Het scenario is van Wendy Huyghe en Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 bijna integraal in Oostende gedraaid.

Zeevonk

Over Quartiers d'O

Deze zomer trekt Quartiers d’O richting de Konterdam. Op 28, 29 en 30 juli 2023 wordt het Touwtrekkersplein het toneel voor een 3-daags onvergetelijk buurtfeest met theater, muziek, dans en workshops.

In samenwerking met buurtbewoners en verenigingen uit de buurt creëren Theater Aan ZeekleinVerhaalDe Grote PostKAAPFMDO en Filmfestival Oostende samen een cultureel volksfeest dat zijn gelijke niet kent!

Vrijdag trappen lokale koren het feest op gang met teksten geïnspireerd op Oostende. Daarna zetten we het grote scherm klaar voor de film 'Zeevonk' in openlucht.