Kortfilmcompetitie

Veel jong talent zet de eerste stappen in de filmwereld via een kortfilm. FFO geeft ook nieuwe makers de kans om frisse, verrassende en esthetische producties voor te stellen aan het grote publiek en pakt sinds 2018 uit met een competitie voor Vlaamse kortfilms.

Voor wie?

Volgende kortfilms komen in aanmerking voor de competitie: alle kortfilms (fictie, animatie, docu of experimenteel) die officieel erkend zijn als hoofdzakelijk Vlaams, of waarvan de regisseur Vlaams is. Zowel professioneel werk als afstudeerwerken maken kans op selectie.

Kansmakende kortfilms duren maximaal 30 minuten en hebben nog geen Vlaamse première gehad op een ander filmfestival of online platform in Vlaanderen.

Raadpleeg het reglement

Hoe deelnemen?

De vertoningen van de Kortfilmcompetitie gaan door op zaterdag 28 januari en woensdag 1 februari 2023. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 3 februari. De deadline om je korte film in te schrijven was 1 oktober 2022.

Jurering

Jaarlijks wordt er een diverse jury samengesteld, bestaande uit professionals uit de filmindustrie. Uit een selectie van tien kortfilms kiest de jury zijn favoriet.

Onder anderen regisseur Cecilia Verheyden, actrices Emilie De Roo en Nora Dari en scenarist Angelo Tijssens vervulden deze rol in het verleden.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 3 februari 2023. Na de prijsuitreiking voorzien juryleden een korte motivatietekst waarin ze hun keuze voor de gelauwerde film(s) onderbouwen. 

Prijzen

De tien geselecteerden beleven niet enkel de première van hun film op het grote scherm. Dankzij onze partners maken ze ook kans op tal van prijzen: 

  • een geldprijs van 2.500 EUR geschonken door Amplo
  • een postproductie-pakket geschonken door Flow
  • een bon t.w.v. 12.000 EUR voor het huren van audiovisueel materiaal geschonken door Camalot
  • een eervolle vermelding voor uitzonderlijke cinematografie geschonken door SBC

Amplo

Amplo is trotse partner van de Kortfilmcompetitie.

Camalot

Camalot is trotste partner van de Kortfilmcompetitie.

Flow

Flow is trotse partner van de Kortfilmcompetitie.

SBC

SBC is trotse partner van de Kortfilmcompetitie.