'Close' van Lukas Dhont is de Belgische inzending voor de Oscars

'Close', de nieuwe film van Lukas Dhont, wordt de Belgische Oscarinzending voor de Academy Awards.

Zonet werd bekend gemaakt dat Close, de nieuwste film van Lukas Dhont, de Belgische inzending wordt voor de Academy Awards. De Belgische jury verkoos de Grand Prix van Cannes om te dingen naar de Oscar voor Beste Internationale film.

Ongelofelijk vereerd om uit de vele sterke Belgische films dit jaar geselecteerd te worden als de officiële inzending voor de Oscars. Als kind droomde ik ervan ooit een Oscar te winnen, die droom lijkt nu iets dichterbij te komen. 'Close' is een film over vriendschap en connectie na een voor velen afgezonderde periode. Ik hoop dat de film het publiek gaat raken en zo België trots te maken. Daar gaan we de komende maanden al het mogelijke voor doen.

Lukas Dhont, regisseur 'Close'

'Close' gaat over Leo en Remi, 13, vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. 'Close' is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

De film kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, het Nederlands Film Fonds (NFF) en het Netherlands Film Production Incentive, het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Canal+, Ciné+, Sacem en Eurimages, met de hulp van de Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid en Casa Kafka Pictures.

Bron: Lumière

Ontdek de film tijdens onze FFO Première

Kinepolis Oostende en FFO slaan de handen in elkaar en organiseren het hele jaar door exclusieve premières van de nieuwste Vlaamse films in aanwezigheid van de cast met in november: 'Close' van Lukas Dhont. Ticketverkoop vanaf oktober.