Meet the jury's!

Elk jaar organiseert FFO een reeks competities waarin verschillende aspecten van het filmberoep bekroond worden. Om de verschillende secties te boordelen, komen toonaangevende jury’s samen in Oostende. Leer ze kennen!

SOON!-jury FFO24

Jury van de LOOK!-competitie

In de LOOK-competitie bekroont een vakjury de visueel meest verbluffende verhalen. Dat zijn films die je ontegensprekelijk op het grote scherm moet zien. Een van Vlaanderens bekendste regisseurs Stijn Coninx (‘Daens’, ‘Marina’, ‘Niet schieten’) zit de jury voor die bestaat uit de Nederlandse actrice Renée Soutendijk (‘Spetters’, ‘De Vierde Man’, ‘Sweet Dreams’), producent en medeoprichter van het productiehuis BIND Joram Willink, de Griekse regisseur Vasilis Katsoupis (‘My Friend Larry Gus’, ‘Thriller’) en de talentvolle cinematograaf Virginie Surdej.

LOOK!-jury

Jury van de COOP!-competitie

In de COOP!-competitie ligt de focus op samenwerkingen of ‘COOPerations’ die verder gaan dan financiële constructies en waarbij vakmanschap en creativiteit uit de Lage Landen gebundeld worden. Juryvoorzitter Claire van Daal is al zo’n elf jaar programmator bij het Nederlands Film Festival. Samen met de actrices Violet Braeckman (‘Over water’, ‘GR5’, ‘F*ck you Very, Very Much’) en Annelore Crollet (‘Callboys’, ‘Gent West’, ‘Familie’), regisseur en mede-eigenaar van het productiebedrijf Rococo Raf Roosens en filmmaker en actrice Isis Cabolet duidt zij zorgvuldig een winnaar aan.

COOP!-jury

Jury van de SOON!-competitie

Hulde aan de aankomende hemelbestormers! Onder leiding van actrice Charlotte De Bruyne, die recent meespeelde in ‘Het smelt’ van Veerle Baetens en de misdaadreeks ‘Juliet’ van Anke Blondé - beide te zien op het festival – bekronen vijf jonge makers de films uit de SOON!-competitie. Nathan Bouts (‘wtFOCK, ‘2DEZIT’), Thibaud Dooms (‘Zeevonk’, ‘Skunk’), Maïmouna Badjie (‘Assisen’, Liefdestips aan mezelf’, ‘2DEZIT’) en Hanna van Vliet (‘Anne+') zijn dit jaar onze Young Talents.

SOON!-jury

Jury Kortfilmcompetitie

Jonge makers zetten vaak hun eerste stappen in de filmwereld met een kortfilm, hét format bij uitstek waarmee cineasten in alle vrijheid kunnen experimenteren. FFO geeft dit jonge talent de kans om hun frisse en verrassende producties voor te stellen aan het grote publiek. De driekoppige jury van de Kortfilmcompetitie bestaat uit Domien Huyghe die onlangs hoge ogen gooide met zijn langspeeldebuut 'Zeevonk', cinematograaf Maxime Lahousse die onder meer meewerkte aan de webserie 'Brak' en 'Chantal' en actrice Anne-Laure Vandeputte die zowel op als naast het podium te vinden is en meespeelde in tv-series als 'Bathroom Stories' en 'Red Light'. 

Jury Kortfilmcompetitie