Nominaties bekend voor De Jamies 2022: stem nu op jouw favoriete online videomaker

Meer Vlaamse online videomakers en dus meer straffe online content betekent meer categorieën voor de Jamies. De awardshow voor Vlaamse creatievelingen op YouTube, TikTok, Instagram en Twitch keert terug naar Oostende op vrijdag 28 januari 2022. Naar aanloop van de prijzenuitreiking kan iedereen vanaf vandaag stemmen op de genomineerden binnen de 14 categorieën.  

Na een eerste verkennende ronde waarin iedereen hun favoriete online videomaker van het afgelopen jaar kon insturen, selecteerde de vakjury van de Jamies uit bijna 5.000 inzendingen voor elke categorie – 14 in totaal – 10 namen. Uit die lijst van genomineerden kan je stemmen voor je favoriet in elke categorie. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 28 januari 2022 tijdens een spetterende awardshow in De Grote Post tijdens Filmfestival Oostende

Een explosie aan content én makers

De Jamies pakt voor zijn tweede editie uit met 4 nieuwe categorieën: Videograaf, Opkomend talent, Beste video van het jaar en TikTok Business vervolledigen de lijst van Vlog, Lifestyle, Dans & muziek, Comedy, Explainer, TikTok, YouTube en De Kastiop Award voor gamestreaming. De uitbreiding is te danken aan de talentenpoel van Vlaanderen die op een jaar tijd erg gegroeid is. Met de nieuwe categorieën kan de organisatie ook opkomend of minder bekend talent de nodige aandacht geven.

“Het was heel fijn om te zien hoe veel van de winnaars van vorig jaar werden opgepikt door de traditionele media. Dat hebben ze uiteraard aan hun talent te danken, maar we zijn blij dat we hen met de Jamies een duwtje in de rug konden geven. En de lijst met talent is dit jaar alleen maar groter geworden!”

Hannes Coudenys, creatief directeur en juryvoorzitter van de Jamies

In de nominaties verzamelen onder andere bekende Vlamingen, gevestigde internetwaarden en opkomend talent zich. Namen zoals Tiany Kiriloff, Henk Rijckaert en Linde Merckpoel staan tussen internetfenomenen zoals Acid, Average Rob, Flo Windey en Bockie De Repper. 

Wie stemt, doet dat niet enkel op de makers alleen. Ook de online content zelf valt in de prijzen in de categorie Beste video van het jaar en Fictie, zoals de webseries Panna en Bathroom Stories.

De publieksprijs is die van Content creator van het jaar. De online videomaker met de meeste voorkeursstemmen van het publiek mag deze speciale award in ontvangst komen nemen tijdens de liveshow in Oostende.

De winnaars worden gekozen door het publiek en de vakjury

Iedereen kan stemmen op hun favoriete Vlaamse online videomakers tot en met zondag 2 januari 2022 op www.dejamies.be. De uiteindelijke winnaars worden gekozen voor 50% door die online stemmen, terwijl de overkoepelende vakjury hun stem laat gelden voor de andere 50%. 

Wie zit er in de jury? TAGMAG-oprichter Simon Smetryns, cinefiel Eline Van Hooydonck, styliste Farah El Bastani, actrice en presentatrice Nora Gharib, creatieveling Karen François, journalist Katrin Swartenbroux, gamingduo William Boeva en Eva Mundorff, kunstenaarsduo Jasper en Noortje (Jasper Declercq en Noortje Palmers), filmregisseur Jonas Govaerts, MNM-dj Laura Govaerts en YouTube content manager Sam Vergauwen. Vlogger en initiatiefnemer van de Jamies Hannes Coudenys neemt de rol van voorzitter op zich. De winnaar voor de categorie Beste content creator van het jaar ligt volledig in handen van het publiek.  

 

De awardshow op vrijdag 28 januari 2022

De organisatie hoopt dit jaar de genomineerden te mogen ontvangen in de zaal voor een spetterende awardshow vanuit De Grote Post in Oostende. Thuisblijvers kunnen de show live bekijken via YouTube en VRT NU. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende en creatief agency Hurae

Stemmen kan tot en met 31 december via www.dejamies.be.

Alle nominaties op een rij

Vlog

 

Bunny vlogs

Ender Scholtens

Familie Meerschaert

Hannes Vlogt

JustJade

K3

Michael Amani

NICEfamily

Nona Van Braeckel

Sofie Senden

Lifestyle

 

Amber Ansah

Enfntsterribles

Hetisdemerckx

Lifestylespot_be

Steven Gielis

Tiany Kiriloff

Trix Eden Breuls

Vanillack

Veronique Leysen

With Kids On The Road

Dans & muziek

 

Abattoir Anvers

Camille Dhondt

Chuki Beats

Dansstudio Sarah

Dino Daan

Julie Vermeire

Laurins Dursin

Lost Frequencies

Malik Mohammed

Manuals 

Comedy

 

Afro Belg

Average Rob

Bockie de repper

Caroline Vancauter

Elodie Gabias

Jietse Pauwaert

Kurkdroog

Shauna Dewit

Supercontent

Verlenkabel

Explainer

 

Chuki Beats II

Cinecom

Faqda 

Henk Rijckaert

Karrewiet

Klasse

Lam Gods Gezocht

Martijn Peters 

Meer onverwacht

The Gaze

TikTok

 

Aaron Degroeve

Elias Verwilt

Freia VL

Jarnometeenj

Jonatan Medart

LilQra

Malik Moirene

Miss Sylva

Molly Kate

Timon Verbeeck

TikTok Business

 

Karrewiet

Ketnet

Qmusic
Eleven Sports
Bcsignature
Timothytancre
MNM

Sporza

Studio Brussel

Technopolis

YouTube

 

Acid

Average Rob

Jamie’s Job Hunt

Just Nicolas

Linde Merckpoel

Nanou Philips

Presstube

Samuel De Graef

Social House

Stien Edlund

Kastiop Award

 

Abulic

Arturito

Cobblewobbles

DikkeSvekke

Espe

Gloozi

ItsAmarantha

Itsnoomie

Laagvliet

Onylight

Videograaf

 

Alanis Brouwers

Arnout Bracke

Ilona Vanouplines

Lukas Gevaert

Mike Pro

Milan Cools

Poolhert

Ruben Boidin

Sam Haeghens

Syroop

Fictie

 

Bathroom Stories

D5R

Meisjes

Panna

VLOGLAB #Stories

Whatchapp

wtFOCK

Opkomend talent

 

AcaciaJr

Antwerpanda

Frapsel

Giana de kat

Hanne Leemans

Jetter

Junior Vertongen

NXTPOP

Siaz

Siebe Maris

Voor Beste video van het jaar kan een link ingestuurd worden via het stemformulier en een keuze voor Content creator van het jaar wordt gemaakt uit iedereen die genomineerd werd.

De Jamies

De Vlaamse online video awards