Ontdek de teaser van onze openingsfilm 'The Chapel' van Dominique Deruddere

De teaser van 'The Chapel' is er! Eerder werd bekend gemaakt dat 'The Chapel' op vrijdag 27 januari 2023 de vijftiende editie van Filmfestival Oostende opent, maar nu krijg je ook een eerste preview te zien. In de hoofdrollen zien we de beloftevolle Taeke Nicolaï als de concertpianiste Jennifer, naast Kevin Janssens (rol van de vader) en Ruth Becquart (rol van de moeder).

The Chapel

Openingsfilm FFO23

‘The Chapel’ toont het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de befaamde Koningin Elizabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Kapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de competitie en het isolement, en draagt bovendien een vreselijk geheim met zich mee. Net tijdens de belangrijkste week van haar leven komen slechte herinneringen onherroepelijk bovendrijven.

Met ‘The Chapel’ wil ik een spannend en ontroerend verhaal vertellen dat niet alleen de totale inzet en vastberadenheid van een echte artiest toont, maar ook de helende kracht van de muziek.

Regisseur Dominique Deruddere

Naast Taeke Nicolaï, Kevin Janssens, Ruth Becquart en Renée Vanderjeugd, spelen ook Ina Geerts (‘Muidhond’), Tine Reymer (‘De premier’), Willy Thomas (‘De Premier’), Josse De Pauw (‘De Patrick’) en Abigail Abrahams (‘Kom hier dat ik u Kus’) mee. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

Video
Ruth Becquart

Kom naar de opening van Filmfestival Oostende 2023

Wil je de film graag als eerste ontdekken in aanwezigheid van de voltallige cast & crew? Kom naar de wereldpremière op vrijdag 27 januari 2023 tijdens Filmfestival Oostende.

Koop tickets

The Chapel - 8 februari in de Belgische zalen - is een productie van Savage Film in coproductie met Tarantula en wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet, Taxshelter.be & Shelter Prod en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. The Chapel kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

Retrospectieve

Voor Dominique Deruddere, is ‘The Chapel’ zijn tiende fictiefilm. Hij maakte eerder al  het Oscargenomineerde ‘Iedereen Beroemd’, maar ook onder meer ‘Firmin’, ‘Suite 16’, ‘Flying Home’, ’Hombres Complicados’ en ‘Wait until spring, Bandini’. Met zijn zoon maakte hij een driedelige documentaire over Arno: ‘Charlatan’, voor Canvas en ook eerder de docu ‘Will Tura, hoop doet leven’. Reden genoeg om tijdens Filmfestival Oostende het oeuvre van Deruddere in de kijker te zetten. In de Retrospectief worden 'Iedereen Beroemd', ‘Crazy Love’, ‘Wait until spring, Bandini’ en ‘Hombres Complicados’ getoond. Maar ook ‘Brussels by Night’ waarin hij als assistent van Marc Didden zijn eerste stappen zette in de filmwereld, verdient een plaatsje in de Retrospectieve. Kortom, stuk voor stuk pareltjes waar Deruddere zijn stempel op drukte.