Opnames van nieuwe Streamz Original 'Putain' gestart

De nieuwe fictiereeks van Frederik Daem, Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy) en Deben Van Dam, in een productie van Panenka, zal in het najaar van 2024 op Streamz te zien zijn.

Putain

Onlangs zijn de opnames voor de nieuwe fictiereeks 'Putain' gestart, die later dit jaar exclusief te zien zal zijn op Streamz. De tiendelige dramareeks volgt het leven van de Brusselse Gigi en zijn vrienden Rania, Gregory, Yves en Zola. Wanneer Gigi ontdekt dat zijn moeder Anaïs opnieuw aan het daten is met haar ex Fabrice, met wie ze in het verleden naast liefde ook een drugsverslaving deelde, stelt hij haar voor een ultimatum: haar zoon of haar lover. Als Anaïs weigert te antwoorden, kiest Gigi ervoor om het huis te verlaten. Terugvallend op zijn vrienden, begint er onverwacht een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

'Putain' is een pakkende dramareeks waarin alle personages hun weg zoeken tegen de achtergrond van een genadeloze grootstad. We zien doorheen de reeks dat er geen pasklare formule bestaat voor het ouderschap. Het indringende portret van Gigi en zijn vrienden gaat over hoe vriendschap en een stad soms noodgedwongen de opvoeding aanreiken waar we thuis niet altijd op kunnen rekenen.

In de nieuwe reeks ontdekken we in de hoofdrollen tal van nieuwe diverse Brusselse talenten naast gevestigde waarden: Liam Jacqmin, Liesa Van der Aa ('De Dag'), Felix Heremans ('Holly'), Hind Bouabid, Laura Darnovsky, Roda Fawaz ('1985'), Gorik van Oudheusden, Victoria Djamusala, Martha da Rossa Canga Antonio ('Roomies'), Tijmen Govaerts (’Twee Zomers'), Maaike Neuville ('Red Light'), Tom Vermeir (‘Grond’), Anemone Valcke ('De Twaalf') en Pierre Boeraeve.

Putain
Putain
Putain

'Putain' werd bedacht door auteur Frederik Daem en muzikant Gorik van Oudheusden, is geschreven door Frederik Daem, Deben Van Dam en Nadège Bibo-Tansia en geregisseerd door Deben Van Dam ('Over Water'). 

De soundtrack is gecureerd en geassembleerd door Zwangere Guy en wordt een quasi volledig Brusselse mélange, die zich niet in hokjes laat steken. Een plaat die geïnspireerd is door hechte vriendschappen, verandering en verdriet, even eclectisch en rijk aan invloeden, zoals Brussel zelf. Verwacht niet enkel nummers van Zwangere Guy, maar een soundtrack die zijn platenkast representeert. 

Putain, une belle brochette Bruxelloise avec sauce van alles.

Gorik, Frederik & Deben
Poster Putain

 'Putain' is een productie van Panenka voor Streamz en Videoland en kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van de Vlaamse ministers van Economie en Cultuur, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid in de reeks. 'Putain' zal in het najaar van 2024 exclusief te zien zijn op Streamz in België en op Videoland in Nederland. Download hieronder de rechtenvrije portretten.

Redactie
Streamz