Streamz Original 'Bad Bad Belgium' genomineerd voor Annecy International Animation Film Festival

Het Annecy International Animation Film Festival selecteerde de geanimeerde documentairereeks 'Bad Bad Belgium' als één van de 24 genomineerden uit 3.300 inzendingen in de categorie tv-films. Voor zowel Streamz als productiehuis AKA De Mensen is het de eerste keer dat ze een nominatie van het gerenommeerde Franse Film Festival ontvangen. Het festival en prijsuitreiking vinden plaats van 9 tot 15 juni.

Bad Bad Belgium

De driedelige Streamz Original 'Bad Bad Belgium' ging in februari dit jaar in première op Filmfestival Oostende. Elke aflevering vertelt een vergeten schandaal uit de Belgische geschiedenis: van de Belgische betrokkenheid bij de ontwikkeling van de atoombom, de start van het massatoerisme met het beruchte vakantieoord Ten Bel tot de ontwikkeling van de XTC pil door de jonge Limburgse Dokter XTC.

Het zijn drie prachtige verhalen waar we lange tijd niet wisten wat mee te doen. Te mooi om te laten liggen, maar te duur om te verfilmen. Toen animatiestudio Visuals Internationals ons benaderde met hun prachtige cutout animaties vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Meer dan een jaar lang werd er intensief gewerkt aan de unieke en herkenbare stijl van de reeks. We zijn dan ook enorm trots dat we dit met ons klein team hebben kunnen verwezenlijken en dat we erkend worden door het internationaal gerenommeerde Film Festival Annecy.

Jasper Declercq, co-scenarist en co-regisseur (AKA De Mensen)

Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. We staan op het meest gerenommeerde animatiefestival ter wereld tussen helden van ons zoals Mike Judge, Michael Green en Iku Ogawa. Film Festival Annecy wordt ook wel aanzien als de oscars van de animatie dus als kleine Vlaamse speler betekent zulke internationale erkenning enorm veel vertellen.

Jonas Wellens en Wouter Medaer, co-regisseurs en lead animators (Visuals Internationals)

'Bad Bad Belgium' is een atypische keuze geweest in onze programmatie, maar wel eentje waar we sterk in geloofden. De reeks scoorde ontzettend goed bij het bredere publiek en is het bewijs dat straffe, lokale content in veel vormen kan bestaan. We zijn dan ook enorm vereerd met deze nominatie en verheugd dat interessante Vlaamse verhalen en straf Vlaams werk internationaal wordt erkend.

Dorien Rausch, Head of Content (Streamz)

Elke aflevering kreeg een eigen beeldtaal in een animatie van Visuals Internationals en een eigen soundtrack van Melawati. De drie afleveringen werden ingesproken door Peter Van den Begin ('De Twaalf') in aflevering 1, Gene Bervoets ('Knokke Off') in aflevering 2 en Liesa Van der Aa ('De Dag') in aflevering 3 met stemregie in handen van WeHearDifferent.

'Bad Bad Belgium' is een productie van AKA De Mensen en Streamz. Het werd geschreven door Jasper Declercq en Tom Pardoen. De regie is in handen van Jasper Declercq, Jonas Wellens en Wouter Medaer. De docureeks kwam tot stand met de steun van Tax Shelter. Alle afleveringen van de reeks zijn exclusief te zien op Streamz.