Incendies

Geregisseerd door Denis Villeneuve
Bekijk de trailer

In april ontdekken we samen met regisseur Gilles Coulier het beste werk van Canadese regisseur Dennis Villeneuve.

In Meet the Masters brengt FFO maandelijks het werk van markante makers in de filmgeschiedenis terug naar het witte doek met een hapklare omkadering door filmkenner Anke Brouwers en haar gast, een bekende Vlaamse filmprofessional.

De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend.

Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Haar broer Simon wordt niet geraakt door de hersenspinsels van zijn moeder, die voor hem altijd koud en afstandelijk was. Toch is de liefde voor zijn zus zo sterk dat hij zich aansluit bij de zoektocht naar hun familiegeschiedenis. Samen met de notaris ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend is door oorlog en haat als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.

Opgelet: Deze filmvertoning vindt plaats in De Grote Post, zaal De Kleine Post.

Speelduur
123 min
Cast
Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard
Scenarist
Denis Villeneuve
Land
Canada, Frankrijk
Genres
drama, mysterie, oorlog
Taal
Frans, Arabisch
Ondertitels
Nederlands
A mother’s last wishes send twins Jeanne and Simon on a journey to Middle East in search of their tangled roots.