Voy! Voy! Voy!

Geregisseerd door Omar Hilal
Bekijk de trailer

Hoe ver zou jij gaan om aan een onhoudbare, uitzichtloze situatie te ontsnappen? Hassan, een beveiligingsbewaker uit Egypte, leeft samen met zijn moeder in armoede en droomt van een beter leven in het buitenland. Omdat zijn opties om te verhuizen beperkt zijn, beslist hij om zich voor te doen als slechtziende en vervoegt hij het voetbalteam voor mensen met een visuele beperking dat zal spelen op het wereldkampioenschap in Polen. Hij beseft echter niet hoe wijdverspreid zijn gedurfde leugen is.

‘Voy! Voy! Voy!’ is een zwarte komedie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het combineert humor met de pijnlijke realiteit van mensen die omwille van het gebrek aan kansen in hun thuisland zich genoodzaakt zien te verhuizen en de moeilijkheden die daarbij komen kijken. De film is een kaskraker in Egypte en de inzending van het land voor de Oscars.

Speelduur
107 min
Cast
Muhammad Farrag, Nelly Karim, Bayoumi Fouad, Amgad Al Haggar
Scenarist
Omar Hilal
Director of Photography
Yves Sehnaoui
Land
Egypte, Verenigde Arabische Emiraten
Genres
komedie, drama, sport
Taal
Arabisch
Ondertitels
Nederlands
Thema
From its jaunty animated credits to its absurdly satisfying conclusion, “Voy! Voy! Voy!” is a saucy and blackly comic look at immigration. An entertaining first feature inspired by stranger-than-fiction actual events from seasoned adman Omar Hilal, here serving as director, writer and producer, Egypt’s official Oscar submission nabbed the top spot at the local box office for two months following its mid-September domestic release and also played well in the Gulf states”. - Variety