Toll (Pedagio)

Geregisseerd door Carolina Markowicz
Bekijk de trailer

Suellen is een Braziliaanse tolwachter en toegewijde moeder voor haar tienerzoon Antonio. Omdat ze de eindjes moeilijk aan elkaar kan knopen, zoekt ze alternatieve methodes om geld te verdienen. Al snel raakt ze verstrikt in een dievenbende, waarvoor ze waardevolle zaken steelt van rijke passanten op haar werk. Suellen praat haar clandestiene bijberoep goed omdat ze het geld voor haar zoon spaart. Met de extra middelen hoopt ze Antonio naar een dure workshop te kunnen sturen die hem zou verlossen van zijn homoseksuele geaardheid. De workshop, geleid door een gerenommeerde buitenlandse priester, vormt steeds meer het middelpunt van haar leven. Gevangen tussen moederliefde en maatschappelijke druk navigeert Suellen de complexiteit van het ouderschap.

‘Toll’ is een film van de Braziliaanse Carolina Markowicz en ging in première op het filmfestival van Toronto. Ze scheerde eerder al hoge toppen met haar langspeeldebuut ‘Charcoal’ en won in 2018 de Queer Palm Award in Cannes voor haar kortfilm ‘The Orphan’.

De vertoning van 'Toll' op donderdag 1 februari kadert binnen de Queer Night in De Grote Post. Zie 'Events'.

Speelduur
101 min
Cast
Maeve Jinkings, Kauan Alvarenga, Thomás Aquino, Aline Marta Maia, Isac Graça
Scenarist
Carolina Markowicz
Director of Photography
Luis Armando Arteaga
Land
Brazilië, Portugal
Genres
drama
Taal
Portuguese
Ondertitels
Nederlands
Thema
“Toll is full of imposters, stoicism, and determination masked in intrigue. It’s dark, transformative, and a bit unkind to its perceived protagonists. By the end, we are left with character who might come to the realization that praying the gay away won’t stop the world from turning. Yet, it might be too late for some”. - IN Magazine