Game-expo: Ad Hominem

Neem zelf het heft in handen in de game 'Ad Hominem'. In de virtuele wereld worden spelers in de rol van personage De Verandering geplaatst. De keuzes die de speler maakt, bepalen of de wereld verandert in een utopie of dystopie. In de kies-je-eigen-avontuur-game moeten gamers zich een weg banen door een matrix van historische citaten over collectivisme, individualisme, progressief denken en conservatisme.

28
01
2023
Ad Hominem

De Verandering is een oude revolutionair die terugkeert naar zijn geboortedorp op zoek naar erkenning voor alles wat hij heeft gedaan. Bij zijn aankomst wordt er een evenement ter ere van hem georganiseerd. Maar ondanks de festiviteiten, is het duidelijk dat niet iedereen hetzelfde van De Verandering verwacht. 

'Ad Hominem' is een filosofische videogame over utopisch denken, geregisseerd door Alex Verhaest en gebaseerd op een verhaal van Sofie Verraest. Met protagonisten Hélène Devos, Aurélie Lannoy, Marijke Pinoy en Anemone Valcke. Geproduceerd door Melissa Dhondt - In Hinterland en ondersteund door Barakat Contemporary, Federatie Wallonië-Brussel en het VAF.

Benieuwd naar de wereld van 'Ad Hominem'?

Elke dag ben je welkom in de virtuele wereld van 'Ad Hominem'. Je hoeft niet te reserveren en het is volledig gratis.

Openingsuren: van 14.00 tot 18.00 uur in De Klas (De Grote Post)

Gratis gamen

Ad hominem

Rode loper

Op 28 januari is de cast en crew van 'Ad Hominem' te zien op de rode loper bij De Grote Post. Om 16.00 uur komen o.a. de protagonisten Helene Devos, Aurélie Lannoy, Marijke Pinoy en Anemone Valcke, maar ook de regisseur Alex Verhaest.