Openingsfilm: The Chapel | FFO23

De vijftiende editie van Filmfestival Oostende opent op vrijdag 27 januari met de wereldpremière van 'The Chapel'.  

27
01
2023
19:15
Openingsavond

Op de eerste volwaardige wintereditie gaat de nieuwste film van regisseur Dominique Deruddere in première, met hoofdrollen voor Taeke Nicolaï ('Yummy'), Ruth Becquart ('Chaussée d'Amour', 'Red Light', 'Undercover') en Kevin Janssens ('D'Ardennen', 'De Patrick', 'Undercover').

De vertoning op 27 januari is de officiële opening van Filmfestival Oostende 2023, in aanwezigheid van de cast en crew. De openingsfilm is niet toegankelijk met een festivalpas.

Over de film

The Chapel

Virtuoos concertpianiste Jennifer Rogiers (Taeke Nicolaï) neemt deel aan de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Samen met de elf andere kandidaten wordt ze traditiegetrouw afgezonderd in de ‘Muziekkapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Haar droom lijkt werkelijkheid te worden, maar nog voor de eerste noot gespeeld is, pakken donkere wolken zich samen. De jonge vrouw lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Bovendien dreigt een vreselijk geheim boven te drijven net tijdens de belangrijkste week van haar leven. 

‘The Chapel’ duikt in de psychologie van een getroebleerde pianiste. Het legt de littekens bloot van een verleden dat nooit ver weg is met herinneringen die soms als brandstof kunnen dienen om vol overgave een ambitie na te jagen, of net ontwrichtend en verlammend kunnen werken. De Vlaamse regisseur Dominique Deruddere (‘Crazy Love’ en ‘Hombres complicados’) brengt met ‘The Chapel’ een film met grote internationale uitstraling, overgoten met klassieke pianomuziek en een zorgvuldig gekozen cast.

Video