6 redenen om een bezoek te brengen aan De Grote Post

Ben je een cinefiel pur sang of wil je een dagje doorbrengen in Oostende? Bezoek dan zeker De Grote Post. Want naast Kinepolis Oostende, kan je ook hier genieten van films, concerten of een heerlijk diner tijdens Filmfestival Oostende (FFO). Hieronder geven we zes redenen waarom een bezoek aan De Grote Post niet in de agenda mag ontbreken eind januari.

De Grote Post

1. Come as you are tijdens de Queer Night

Op donderdag 2 februari organiseert FFO een betoverende Queer Night in samenwerking met het Gentse drag collectief House of Lux. Op het programma staan de films ‘Solo’, ‘Femme’, 'Woman of...' en 'Toll', gevolgd door een korte performance en onvergetelijke afterparty. Kortom: come as you are en maak je klaar voor een avond vol glitter, diversiteit en queer cinema!

2. Dag van de Jeugdzorg met Amenra

Naar aanleiding van de Dag van de Jeugdzorg, kan je op zondag 28 januari een programma ontdekken waarbij een Vlaamse productie als startpunt dient voor een interessant gesprek over de jeugdzorg.

De voormiddag staat in teken van vertraging en verdieping in de jeugdzorg en gaat van start met de film ‘Here I Go’ van Jaan Stevens. De namiddag legt dan weer de focus op de uitdagingen binnen de jeugdzorg en wordt afgetrapt met de vertoning van ‘Skunk’ van Koen Mortier. De dag wordt afgesloten met een akoestisch concert van de Vlaamse metalband Amenra die de soundtrack van deze laatste film verzorgde.

3. Gene Bervoets stelt punkband The Plastik Bags voor

Op zaterdag 27 januari gaan The Plastik Bags (opnieuw) in concert. Hun optreden is gekoppeld aan de filmvertoning van ‘Mutiny in Heaven: The Birthday Party’ van Ian White, die gaat over de gelijknamige Australische post-punkband gevormd rond Nick Cave. Als grote bewonderaars van Nick Cave is er geen beter moment voor de Antwerpse punkband van FFO Master Gene Bervoets om nieuwe muziek aan het publiek voor te stellen.

4. Ontdek als eerste het talent van morgen

Ben je het grote publiek graag een stapje voor? Dan is de kortfilmcompetitie iets voor jou! Op zaterdag 27 januari stellen twaalf beloftevolle Vlaamse filmmakers hun nieuwste kortfilms voor en maken ze kans op verschillende prijzen. 

Na de kortfilm 'Ungodly' volgt er een concert van het Antwerpse trio ‘KRANKk’ die met hun elektronische beats de basisbeginselen van het genre drum-’n-bass volledig op hun kop zetten.

Ontdek de selectie

5. Het beste van de internationale filmfestivals in Oostende

Om de allerbeste arthousefilms te zien, hoef je helemaal niet naar Venetië, Cannes, Berlijn of Toronto af te zakken. FFO brengt de top van de internationale filmfestivals gewoon naar Oostende. Je vindt internationaal gerenommeerde pareltjes als ‘The Mother of All Lies’, ‘Housekeeping for Beginners’ en ‘Inside the Yellow Cocoon Shell’ terug in het programma.

6. Ontmoet je favoriete online videomakers tijdens De Jamies

Op vrijdag 2 februari vieren we feest in De Grote Post. Tijdens De Jamies, de awardshow voor de Vlaamse online videomakers, worden de beste helden van YouTube, TikTok, Twitch en Instagram bekroond. Genomineerden zijn onder andere Steffi Mercie, Elisabeth Lucie Baeten, Acid en Gossip Guy. Kom naar de liveshow en aanschouw al het moois dat online verschijnt, maar dan in het echt!