FFO-films vallen in de prijzen op Critics Choice Awards

Gisteren werden de jaarlijkse Critics Choice Awards uitgereikt. Tijdens het gala bekroont de Critics Choice Association de beste prestaties op gebied van cinema. Ook dit jaar waren er heel wat genomineerden en winnaars die te zien zullen zijn tijdens Filmfestival Oostende. 

Brendan Fraser

De terugkeer van Brendan Fraser in de film ‘The Whale’ ging niet onopgemerkt voorbij. Hij werd genomineerd binnen de categorie van 'Beste Acteur' en werd uiteindelijk ook bekroond met de Award. De film zelf werd nog driemaal genomineerd en wordt driemaal getoond op FFO.

Van de selectie uit het FFO23-programma was de nieuwste film van Steven Spielberg de absolute uitblinker wat nominaties betrof. ‘The Fabelmans’ van de 11 nominaties kon het er 1 verzilveren. verzilveren. Spielberg semi-autobiografische langspeelfilm stond op het hoogste schavotje door de acteerprestatie van Gabriel LaBelle binnen de categorie: ‘Beste Jonge Acteur’.

Ook het aangrijpende drama ‘Women Talking’ van Sarah Polley werd 6 keer genomineerd. De film ging aan de haal met de Award voor ‘Beste Aangepaste Scenario’ en is een van de blikvangers uit het FFO-programma. 

Aftersun’ van regisseur Charlotte Wells, dat ongedwongen ingaat op geheugen en vooral het verlies ervan, werd genomineerd binnen de categorieën: ‘Beste Acteur’ voor Paul Mescal, ‘Beste Jonge Acteur/Actrice’ voor Frankie Corio en ‘Beste Originele Scenario’. Gisteren kon het helaas geen enkele nominatie verzilveren, maar dat maakt de film niet minder indrukwekkend. 

De Belgische inzending ‘Close’ werd genomineerd voor ‘Beste Internationale Film’, maar moest het Indische ‘RRR’ laten voorgaan. 

Film
  • Drama
za 04.02.2023 22u30: Kinepolis Oostende
Film
  • Actie
za 04.02.2023 19u30: Kinepolis Oostende
Film
  • Drama
za 04.02.2023 19u45: Kinepolis Oostende